Over Sophie

Mijn naam is Sophie en ik woon en werk in het multi-culturele Amsterdam-West. Ik ben visagist, haar- en nagelstyliste en ik werk daarnaast in een sportschool.

Ik heb mogen samenwerken met grote merken en namen. Prachtige opdrachten in de wereld van glitter en glamour. Ik vind dit nog steeds geweldig maar het is een harde, kille wereld en ik mis hierin een groot stuk voldoening. Een toevoeging, het feit dat ik echt iets waardevols kan betekenen voor iemand anders. Iemand die het minder heeft dan ik want ik ben een bevoorrecht mens en dat kan niet iedereen zeggen. Net zoals mijn ouders heb ik een grote maatschappelijke betrokkenheid. Bovendien weet ik als geen ander dat het niet vanzelfsprekend is dat iedereen dezelfde kansen en rechten heeft in onze maatschappij. Al zou dat niet zo moeten zijn, de praktijk laat dit dagelijks zien.

Als creatieveling ben ik uit Zeeland vertrokken voor mijn werk en al snel vond ik daar ook de liefde. Van een dorps en onzeker meisje ben ik in korte tijd uitgegroeid tot een vrouw die weet wat ze wilt en altijd haar doelen zal blijven nastreven. Het was een hele stap om te verhuizen naar de grote stad waar ik heb moeten leren mijn mannetje te staan. Dat gaat mij goed af al komt dat ook door de moeilijke tijd die we als gezin hebben door gemaakt. Grote verliezen kunnen je maken of breken. Door het verlies van één van de belangrijkste personen in mijn leven werd ik in één klap volwassen en ik durf te zeggen dat ik daar sterker uit ben gekomen.

Ik heb alles leren relativeren en wat ik vanuit mijn opvoeding heb meegekregen blijkt nu belangrijker dan ooit. De mensen om mij heen en de liefde die ik daarvan krijg zijn het belangrijkste wat er is.  Mijn familie is mijn alles en vooral mijn moeder is voor mij de meest belangrijke, liefdevolle en sterke vrouw die er bestaat. Zij bewijst keer op keer dat je nooit slechter wordt van delen.  Zij denkt altijd eerst aan anderen en dan pas aan zichzelf. Dat ik dit project nu ook met haar samen ga doen is zo bijzonder. Wij denken en voelen hetzelfde, zelfs op afstand.

Bovendien heb ik van mijn vader geleerd dat iedereen “anders” mag zijn, deze woorden zei hij zo vaak. En nu blijkt dat het “anders” zijn of denken hele mooie dingen teweeg kan brengen.

Ik was en ben misschien anders, maar ik wil dat ook blijven. Voor al die mensen die een opsteker kunnen gebruiken, voor al die mensen die het even kwijt zijn dat ook zij belangrijk en mooi zijn, voor die mensen wil ik iets bijzonders doen. Voor die mensen wil ik een verschil maken.

Ik ga dat doen met nog steeds dezelfde passie maar met nog meer liefde, gedrevenheid en een knipoog naar boven. Hoe mooi is dat!

Liefs Sophie