Over Margo

Mijn naam is Margo, moeder van 3 kinderen. Meer dan 30 jaar ben ik werkzaam geweest als verpleegkundige in alle takken van de gezondheidszorg. Zorgmens in hart en nieren met een grote maatschappelijke betrokkenheid.

Door verschillende omstandigheden heb ik besloten om niet meer direct aan het bed te willen werken.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en mijn zorghart klopt onverminderd door. Het wordt  niet meer in de functie van verpleegkundige maar nu in een meer maatschappelijke en informele vorm. Uiteraard zal ik mijn klinische blik gebruiken en heb ik een doorwijsfunctie als dat nodig is. Ik ken het zorglandschap en ik heb mijn netwerk. Maar het geven van aandacht, het luisteren, de mooie gesprekken die er ongetwijfeld gaan komen en het leggen en onderhouden van contacten met mensen die het om wat voor reden dan ook nodig hebben. Dat voelt inmiddels als een missie.

En als ik dan daarbij bedenk dat het hele idee eigenlijk van mijn 25 jarige dochter komt die bewijst dat het hebben van de juiste normen en waarden gecombineerd met een groot hart tot hele mooie dingen kan leiden. Dat vervult mij echt met heel veel trots.

Na wat omzwervingen heb ik besloten dat als ik mij ergens in mijn werkend leven nog aan wil binden, dan is het aan dit project. En niet om er rijk van te worden maar voor de voldoening die ik hieruit ga halen. Dat is voor mij rijkdom. Die glimlach, die blijdschap, dat gevoel geven dat iedereen ertoe doet en iedereen mooi is op zijn of haar manier. Daar doe ik het voor.

Bovendien vind ik ondanks het grote offer dat ik heb moeten brengen, dat ik het op allerlei vlakken bovengemiddeld goed heb en dat ik een geluksvogel ben. En ik voel me er goed bij om dat te delen, ik kan en wil iets terugdoen voor de maatschappij.

Waar vroeger in de zorg nog wel eens tijd was voor persoonlijke aandacht, is die nu ver te zoeken. Ik krijg nu de kans om die tijd in te halen voor al die keren dat ik mijn patiënten tekort deed in aandacht. Niet omdat ik dat wilde maar omdat het gewoon niet anders kon.

Liefs Margo